Mange bytter til LED for å spare strøm. Er dette viktig for deg, bør du velge LED produkter med høy Lumen per Watt. Det er store forskjeller på hvor kraftig lamper med samme oppgitt Watt-styrke lyser. Velger du riktig lampe, kan du faktisk redusere strømforbruket med opp mot 50% i forhold til det som er vanlig i markedet. Vær smart og velg en Neste generasjon LED lampe. Se etter merkelapp «Next Generation LED» på de aktuelle produktene i nettbutikken. Disse gir minimum 150 Lumen per Watt (lm/W), noen hele 220lm/W.

Avhengig av hva du skal lyse opp, så bør man tenke på om man har behov for lamper med høy CRI eller RA-Index som det også kalles. Vanlige lysrør har typisk en CRI på rundt 80, mens tradisjonelle halogen-lamper er ganske nærme en CRI på 100. Du har sikkert også sett at mange utelamper lyser grønn-blått, dette er ofte Natrium-høytrykks-lamper med en CRI på bare rundt 30. Disse er veldig dårlig til å gjengi korrekte farger på det de lyser opp. Så skal du lyse opp en verkstedhall, en korridor, kontorer eller lignende, så holder det med å velge en LED lampe med en CRI på rundt 80-85. CRI på 85 er stort sett tilstrekkelig også for private boliger. Skal du montere butikkbelysning, og ønsker å gjengi fargene i produktene din best mulig, bør du velge en lampe med enda høyre CRI. Vi har en rekke LED butikklamper for skinnemontering, som ikke bare leverer en CRI på 95, men også kan skilte med 150 Lumen per Watt. Se utvalg vårt utvalg av Next Generation Track Light

Varm-hvit, ren-hvit eller kald-hvit? Dette er smak og behag. Stort sett så bør man velge varm-hvit lys som generell belysning inne. Ute derimot kan ofte ren-hvit eller pure-white, være et bedre alternativ. Ren-hvitt lys fungerer også bra i verksted og lagerhaller. Disse gir et dagslys-aktig lys.

Vi vil legge ut flere tips fortløpende, så følg med. Følg oss gjerne på Facebook og Twitter, hvor vi også vil legge ut nyttig informasjon og kampanjer.

Har du spørsmål, er det bare å kontakte oss.

Velg riktig LED belysning